Een jaar later kwam onze familie uit Duitsland nog eens logeren en wilden we er met hen gaan eten, maar er waren toen alleen nog snacks te krijgen.
Vorig jaar in het voorjaar zagen we dat men het bruine houten gebouw aan het opschuren was en het daarna een wit kleurtje kreeg. Later hoorden we van onze Griekse vrienden dat het door de dochter van de vroegere eigenaars was overgenomen en ze van plan was om opnieuw warm eten te serveren. Wanneer we er voorbij reden waren er altijd heel wat klanten.
Toen we er dit jaar in maart voorbij reden waren we verrast hoe het veranderd was. Het was prachtig gerenoveerd en na de lockdown werd het geopend.
Vorige zondag kwam er sprake over toen we met onze Belgische vriend bij Allegro in Keri aan het eten waren. Hij had goede commentaren gehoord over het eten en dat gaf ons zin om er nog eens langs te gaan.
De vorige jaren was het onze gewoonte om op zondag in de taverne van onze vrienden te gaan eten. Op dit moment zijn ze - net als zovele anderen - nog gesloten en mijn man stelde voor om vandaag maar eens naar The Windmill te gaan, zo heet het vroegere Anemomilos sinds de overname.
Het was er nog rustig toen we aankwamen en we werden vriendelijk en correct begroet, met masker en handschoenen. We mochten een tafeltje kiezen en we zetten ons in de hoek, door de glazen afrastering hadden we een prachtig uitzicht over Limni Keri en Marathonisi. De tafeltjes stonden met voldoende afstand van elkaar en dat is in deze corona-tijden een pluspunt.
Mijn man koos voor de Kokinisto Moschari en voor mij werd het een Kippenfilet, van het huis kregen we nog geroosterd lookbrood met Tzatziki. Ook al had ik me voorgenomen om dit jaar wat minder nagerecht te eten, ik wou toch de Frigania even uitproberen.
Het eten is nog even lekker dan bij de vorige eigenaars en de huidige zijn zelfs nog vriendelijker.
Heel tevreden over alles reden we daarna terug huiswaarts...
Uitzicht op Marathonisi
En over Limni Keri en Marathia, nu zonder wolken
Het terras
Zicht op de molen
Met glazen wanden die men kan dichtschuiven bij regenweer
Mijn Kippenfilet
En de Kokinisto Moschari van mijn man
Mijn Frigania met een Griekse koffie
Het visitekaartje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten