Een drietal weken geleden maakte ik voor het eerst citroenconfituur en die is ons bijzonder goed bevallen.
Mijn man kwam op de gedachte om het ook eens met sinaasappelen te proberen, dat kon toch ook niet slecht zijn vond hij. Daar we aan vers fruit recht van de boom konden geraken leek het me het proberen wel waard, met behandeld fruit zou ik het niet doen.
Er werd nog eens een kilo gewone suiker meegebracht van de winkel, in huis gebruik ik altijd rietsuiker en dat lijkt me niet zo geschikt voor confituur omdat het toch altijd een beetje een andere smaak geeft.
Eergisteren begon ik met de voorbereiding want het fruit moet een nachtje in water staan. Het vroeg wel wat werk want ze bevatten veel pitten en die wou ik toch verwijderen. Gisteren waagde ik dan mijn kans en wat later zat de sinaasappelconfituur in potjes.
Vanmiddag werd het beetje overschot uitgeprobeerd op ons brood en het was lekker, je moet wel van de wat bittere smaak houden, maar dat was voor ons geen probleem.
Wat ik me afvraag is waarom deze confituur wat bitter smaakt en die van de citroenen niet. Het zijn beiden citrusvruchten en hebben beiden bijna dezelfde schil...
zaterdag 9 januari 2021
9 januari 2021 - Even iets uitproberen
Labels:
Eten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten