Wandelen ... en verder alleen maar puur genieten

Pagina's

zaterdag 21 juli 2018

21 juli 2018 - Kasten geleverd en nu eindelijk beginnen genieten

Eergisteren tegen de avond zijn onze kasten geleverd en toen was het te laat om ze nog in elkaar te zetten.
Daar zijn we gisterenmorgen vol goede moed aan begonnen en wat we al vaak hoorden zeggen van Ikea blijkt gelukkig niet te kloppen. Er doen zoveel verhalen de ronde dat er vijzen of andere belangrijke dingen ontbreken in de verpakking, of dat het meegeleverde plan zo ingewikkeld is dat men niet snapt hoe het in elkaar past.
Ofwel zijn dat maar grappen, ofwel zijn wij handige Harry's, maar we hebben geen enkel probleem ondervonden en het ging allemaal heel vlot zodat een tijd later de kasten op hun plaats hingen.
De kasten uitwassen en inladen was mijn werk en aan het einde van de dag was alles achter de rug. Een perfectionist zoals ik is toch pas tevreden als alles in kasten opgeborgen zit... opgeruimd staat netjes is mijn moto.

Wanneer mijn man vanmorgen bij het ontwaken uit bed stapt, draai ik me nog eens lekker om. Ik heb gisterenavond tot laat doorgewerkt en slaap nog rustig een uurtje verder, nu het werk gedaan is kan ik daar echt van genieten.
Na het ontwaken ga ik nog met de stofzuiger door het huis en daarna met nat en dan zit het werk er voor mij op voor vandaag. Vijf weken na onze verhuis kunnen we eindelijk gaan genieten en daar zijn we blij om, want de drie maanden van ons verblijf die nog resten zullen heel snel voorbij zijn.
Tegen het avondeten wandelen we naar onze vrienden van Taverna Marathia Star en laten ons daar verwennen met een lekkere Kippengyros. Voor mij kan er daarna nog een stukje Frigania bij met een Capuccino, sinds ik dit gebak hier een paar weken geleden voor het eerst heb gegeten valt het bijzonder goed in mijn smaak. Het is niet zwaar en niet te zoet zoals de meeste gebakjes en ook wanneer ik meer dan genoeg gegeten heb kan dit er meestal nog wel bij.
Wanneer de dochter des huizes mij het gebakje komt brengen, vertelt ze dat haar mama - wanneer ze wat meer tijd heeft - speciaal voor mij een ganse Frigania wil maken voor thuis. Dat verheugt me en ik kan best begrijpen dat ze nu in het drukke seizoen haar handen vol heeft in haar taverne.

Ik heb het volgende over dit dessert gevonden:
Frigania is een lokale delicatesse van het eiland Zakynthos, het is een romig dessert dat meestal uit drie lagen bestaat. De basis is bereid met traditionele Griekse beschuiten die netjes zijn gerangschikt en gedoopt zijn in een suikerachtige siroop, die is gekruid met citroenschil en kaneel. De basis is bedekt met vanille-geïnfundeerde room en het is afgewerkt met een laag slagroom. Altijd goed gekoeld geserveerd, wordt Frigania meestal gegarneerd met amandelreepjes, gemalen walnoten of kaneel.

De kasten zijn geleverd

De kast in de hall

Twee van de drie kastjes in de badkamer

De badkamer vóór we ze onderhanden namen

En nu

Onze lekkere Kippengyros

Een Frigania. Vergeten een foto te nemen, dus hierbij een foto van het internet
Volgende keer de Frigania van de taverne




Geen opmerkingen: