In tegenstelling tot in Agrilia moeten we nu niet op pad om natuurstenen te zoeken om de perkjes af te bakenen. In het bovenste deel van het perceel - tegen de bergwand aan - liggen de stenen voor het rapen. Ze moeten alleen nog naar beneden gehaald worden en met dit warme weer is dat geen lachertje.
De drinkbakjes voor de dieren - die mijn man vorig jaar uit zandsteen gemaakt heeft - zijn meegekomen van Agrilia en krijgen ook hier een plaatsje. Jaja, ook aan de kleine diertjes wordt hier gedacht, bij deze droogte zijn die heel blij wanneer ze een beetje water vinden.
Tijdens de warmste momenten in de namiddag genieten we op ons terras aan de zijkant waar het heerlijk vertoeven is door het zeebriesje dat bijna altijd aanwezig is.
Wanneer ik met het avondeten begin, wandelt mijn man vaak tot aan zee voor een beetje snorkelen en een zwempartij, nog een voordeel van onze verhuis naar hier. Vlakbij is een klein plekje waar ook de mensen van Marathia House gaan zwemmen, heel weinig mensen weten hoe men daar kan geraken en men kan er dus in alle rust zwemmen. Er zijn nog heel weinig van onze rustige plekjes van in onze beginjaren overgebleven. Doordat er ieder jaar meer toeristen komen en ze ondertussen die plekjes ook ontdekt hebben, blijven er voor ons in het seizoen nog bitter weinig van onze favoriete plekjes over om naartoe te gaan.
Terwijl hij gaat zwemmen hou ik me met het eten bezig en zo maakte ik deze week al ' Kokkinisto Moschari' of Beef in red sauce, waarvan ik het recept vorig jaar kreeg van onze vrienden van de taverne. Daarbij nog een ovenschotel met groenten uit de tuin en het smaakte heerlijk.
Een vismenu met Tsipoúra of bij ons beter gekend als Dorade kwam nog op ons bord terecht. Ook een hotdog stond op het menu want de tomaten en slaatjes begin ik persoonlijk stilaan beu te worden, al hebben we voor de lunch nog tomaten met 'Prétza' gegeten, het laatste van de kaas die we in de taverne in Mariés gekocht hebben.
Van al het nieuws dat uit België komt kan ik opmaken dat het daar de laatste tijd warmer was dan hier bij ons. Wij hadden half juli een uitschieter tot 36,5° maar voor de rest bleef de temperatuur ergens schommelen tussen 30 en 34°. Het verschil met België is dat wij maandenlang die warme temperaturen hebben en er ondertussen al aan gewoon zijn.
We zijn nog maar begin augustus en dit is de warmste maand van het jaar, het kan hier dus nog heel warm gaan worden. Vorig jaar hadden we dagen van 41° en meer, maar dat hoeft voor mij nu ook weer niet...
Tussen de Yuka's is nog een plaatsje om in het najaar Pelargonium te stekken
De Kokkinisto Moschari staat te pruttelen op het vuur
Een lekkere ovenschotel met groenten uit de tuin voor bij de Kokkinisto
Tsipoúra of Dorade op het menu
Alles is klaar voor een hot dog
Onze lunch met tomaten en Prétza
Geen opmerkingen:
Een reactie posten