Wandelen ... en verder alleen maar puur genieten

Pagina's

maandag 1 augustus 2016

1 augustus 2016 - Midia Saganaki

Ik ben al een paar maanden lid van een Facebookgroep waar mensen Griekse recepten met elkaar kunnen delen.
Onlangs kwam ik daar een recept tegen wat mij de moeite leek om ook eens uit te proberen, namelijk Midia Saganaki of in het Nederlands, mosselen in tomatensaus met fetakaas.
En vandaag lijkt het mij het geschikte moment om aan de slag te gaan.

Mosselen zoals ze bij ons gekend zijn - in hun schalen - kent men hier in Zakynthos niet echt. Hier worden die, meestal gekookt en zonder hun schalen, in zakjes verpakt, verkocht in de diepvriezer.
Vorig jaar verkocht men voor het eerst hier in Lidl verse mosselen in hun schalen, in dozen van 2 kilo, net zoals in ons Belgenlandje. Wij hebben daar toen dankbaar gebruik van gemaakt en meerdere malen lekkere mosselen met frietjes gemaakt.
Helaas was onze blijdschap van korte duur, want dit jaar zijn ze niet meer te koop. Blijkbaar zijn er hier niet zoveel mosselliefhebbers zoals wij.

Dan maar op een andere manier mosselen maken, namelijk op de Griekse wijze.
Ik maak eerst een Griekse tomatensaus zoals ik die ook voor verschillende andere Griekse gerechten gebruik. De ontdooide mosselen gaan erbij en dan met fetakaas er boven op, nog een tien à vijftiental minuutjes in de oven.
Wanneer de schaal uit de oven komt, leg ik er nog een paar verse blaadjes basilicum uit onze eigen tuin op, een schijfje citroen erbij en we kunnen gaan smullen.

Samen met pasta smaakt het heerlijk en is zeker voor herhaling vatbaar. Al gaat mijn voorkeur - wat de smaak van de mosselen betreft - toch nog altijd naar de verse mosselen in hun schaal zoals die in België gegeten worden. Mosselen die vooraf gekookt zijn, verliezen naar mijn mening toch een beetje van hun speciale smaak...  

De mosselen zoals ze hier verkocht worden

Het gerecht zoals het uit de oven komt

En de Midia Saganaki met penne uiteindelhjk op het bord






Geen opmerkingen: